Geboortebegeleiding

Ontbreekt bij u tijd, ervaring of ruimte voor het deskundig kunnen begeleiden van de geboorte van uw veulen, dan kunt u bij ons terecht voor een continue bewaking van uw merrie en vakkundige begeleiding van de geboorte van uw veulen.

Uw merrie zal 24 uur per dag automatisch in de gaten worden gehouden middels het "Birth-watch" geboorte alarm. Dit alarm is draadloos verbonden met internet en reageert als de bevalling in aankomst is. Ondanks dat het "Birth-watch" Alarm minimaal 1 uur voorafgaand aan de geboorte een waarschuwing geeft, is er 7 dagen per week, 24 uur per dag iemand aanwezig om uw paard(en) te verzorgen.

Hafaro biedt u deze mogelijkheid in zeer ruime en speciaal ingerichte kraamstallen van 25m2 !! Uw merrie zal overdag,
mits de (weers)omstandigheden dit toelaten en u dit wenst,
naar buiten gaan. Uw paard zal individueel lopen in een weiland, echter zal altijd contact kunnen houden met andere paarden. Alle weilanden zijn afgezet met veilig (dubbel) afzetlint.

Nadat uw merrie is bevallen, zal op deskundige wijze uw merrie en veulen 24 uur geobserveerd worden o.a. middels draadloze camera bewaking. Daarbij kunt u denken aan temperaturen van merrie en veulen, controle of het veulen voldoende voeding binnen krijgt etc. en daarnaast zullen wij altijd een erkende paardendierenarts inschakelen voor klinische controle van zowel merrie als veulen. Mocht er onverhoopt voor, tijdens of na de bevalling iets niet goed zijn, dan schakelen wij bij twijfel ook direct onze paardendierenarts in, die in dat geval binnen 10 minuten ter plaatse is.

Als het veulen enkele dagen oud is, kunt u uw merrie met veulen ophalen. Het is eventueel ook mogelijk dat wij het transport verzorgen. Uiteraard kunt u uw wensen kenbaar maken.

Het is bij ons ook eventueel mogelijk om uw merrie te laten begeleiden voor inseminatie. Dit zal door ons worden aangestuurd onder vakkundige veterinaire begeleiding.

 

Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Van minipaard tot trekpaard, u bent bij ons op het juiste adres!